Virserum vann mot HC Wettern
Montage
Matchrapport

Simon Dahl det stora utropstecknet när Virserum slog Wettern

ANNONS

Virserum besegrade Wettern hemma i Hockeytrean södra D fortsättningsserie med 21-3 (10-0, 4-1, 7-2). Men mycket av snacket handlade om Simon Dahl – som gjorde mäktiga sju mål.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Joel Stridell 5, Simon Borgernäs 2, Filip Öhlin 2, Daniel Öhlund 2, Pierre Gustavsson, Martin Holmstrand och Adam Koponen, målen för Wettern gjordes av Harry Eke-Göransson, Wiggo Kadebro och Filip Lundborg.

– Det var klasskillnad idag. Vi var det klart bättre laget och kul att det var utspridda målskyttar och poänggörare. Simon Dahl är ju en målskytt av hög klass och kul för honom att passera 500 poäng i division 3, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson efter matchen.

Wetterns lagledare Björn Yngve tyckte till om matchen:

– Ja de var så mycket bättre än oss. Kändes som vi satt kvar i bussen i första.

Det här innebär att Virserum nu har sex segrar i följd i Hockeytrean södra D fortsättningsserie och behöver fyra segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Virserum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 10-0 genom sex mål av Simon Dahl, tre mål av Joel Stridell och ett mål av Simon Borgernäs. Det var bara början för Virserum. Virserum var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 14-1.

Virserum startade tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 16-1-ledning. Till slut blev det 21-3.

Simon Dahl gjorde sju mål för Virserum och spelade dessutom fram till ett mål, Joel Stridell stod för fem mål och ett assist, Daniel Öhlund gjorde två mål och fyra målgivande passningar, Pierre Gustavsson gjorde ett mål och fem målgivande passningar, Martin Holmstrand gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Elias Borgernäs hade fyra assists, Adam Koponen gjorde ett mål och två målgivande passningar, Simon Borgernäs gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Filip Öhlin gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Jesper Ottosson hade tre assists och Isak Grönlund hade tre assists.

Virserum stannar därmed i serieledning, och Wettern på fjärde plats, i tabellen.

Fredag 2 februari 19.00 spelar Virserum hemma mot Eksjö. Wettern möter Skärblacka borta i Himmelstalundshallen söndag 4 februari 16.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL