Kovlands IshF förlorade mot Kiruna IF
J20 Region

William Mattsson Pingi fixade segern för Kiruna i matchen mot Kovland

Det blev ett hattrick för Kirunas William Mattsson Pingi i matchen mot Kovland i J20 Region norr forts herr. Kiruna vann på bortaplan med 6-3 (2-0, 2-2, 2-1).

Övriga mål för bortalaget gjordes av Svante Koivuniemi 2 och Hampus Lundström, målen för Kovland gjordes av Timoer Roodenburg 2 och Frantz Karlsson.

Kovlands tränare Villiam Callmyr:

– En rätt jämn match som tyvärr Kiruna går segrande ur. Vi laddar om för ny batalj imorgon!

Segern var Kirunas fjärde på de senaste fem matcherna.

Kiruna startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av William Mattsson-Pingi och Svante Koivuniemi. Efter 6.47 i andra perioden ökade Kiruna på till 0-3 genom Hampus Lundström.

Efter 13.43 av perioden kunde Timoer Roodenburg och Timoer Roodenburg göra både 1-3 och 2-3 för Kovland.

Efter 17.03 gjorde Kiruna 2-4, på nytt genom Svante Koivuniemi. Kiruna ökade ledningen till 2-5, på nytt genom William Mattsson-Pingi efter 13.05 i tredje perioden.

Kovland reducerade dock till 3-5 genom Frantz Karlsson när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Kiruna kunde dock avgöra till 3-6 med 1.55 kvar av matchen genom William Mattsson-Pingi.

Svante Koivuniemi gjorde två mål för Kiruna och spelade fram till ett mål och William Mattsson-Pingi gjorde tre mål för.

För Kovland gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Kiruna är på fjärde plats.

Söndag 28 januari spelar Kovland hemma mot Lejon 12.30 och Kiruna mot AIK Härnösand borta 12.00 i Högslättens Ishall.