Rögle förlorade mot Luleå HF
J20 Nationell

Luleå vann efter förlängning mot Rögle

Luleå tog en stark seger mot Rögle borta i J20 Nationell Top 10 herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (0-1, 3-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Oliwer Sjöström, som gjorde det avgörande målet 48 sekunder in i förlängningen.

Det här innebär att Luleå nu har fyra segrar i följd i J20 Nationell Top 10 herr.

Rögle tog ledningen efter 7.14, genom Isac Nielsen på pass av Oliver Casselsten och August Renemark. I andra perioden var det i stället Luleå som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Laget avgjorde matchen med -1.12 kvar att spela genom Oliwer Sjöström assisterad av Filip Holst-Persson och Oskar Lundkvist. Sjöström fullbordade därmed Luleås vändning.

Rögle har två vinster och tre förluster och 14–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Rögles andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås fjärde uddamålsseger.

För Rögle gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Luleå är på fjärde plats.

I nästa match, söndag 28 januari 11.00, har Rögle Skellefteå AIK J20 hemma i Catena Arena, medan Luleå spelar borta mot Växjö.