Kungälvs IK vann mot Västerviks IK

Kungälv vinnare mot Västervik – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kungälv avgöra den jämna matchen hemma mot Västervik i J20 Region syd vår herr. Slutresultatet blev 5-4 (1-0, 2-2, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev Hugo Hirvi, som gjorde det avgörande målet 58 sekunder in i förlängningen.

– Tycker matchen svänger extremt mycket. Vi sticker iväg med 3-0, sedan kommer de ikapp efter några misstag från vår sida. Och skönt att vi får avgöra i övertid, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Emil Alreke.

Västerviks tränare Ragnar Karlsson tyckte till om matchen:

– Starkt att få med sig poäng efter en svag prestation från hela laget.

I och med detta har Kungälv fyra raka segrar i J20 Region syd vår herr.

Kungälv tog ledningen efter 5.41, genom Jonathan Lisborg framspelad av Hampus Schollin. Kungälv gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Sebastian Fröjd och Daniel Lundgren.

, det sista med 3.4 kvar att spela av perioden kunde Jakob Flygt och Alfons Åhman göra både 3-1 och 3-2 för Västervik. 1.11 in i tredje perioden nätade Västerviks Alfons Åhman på nytt på pass av Wille Edström och Viktor Petersson och kvitterade för Västervik.

6.59 in i perioden slog Kevin Hammarström till framspelad av Hugo Hirvi och Casper Thorbard och gav laget ledningen för Kungälv.

Västervik kvitterade till 4-4 med 29 sekunder kvar att spela genom Oliver Collins - Florén assisterad av Alfons Åhman och Wille Edström.

Men bara en minut nätade Hugo Hirvi på pass av Linus Jonsén och avgjorde matchen.

Västerviks Alfons Åhman stod för tre poäng, varav två mål. Hugo Hirvi gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Kungälv.

Det här var Kungälvs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks andra uddamålsförlust.

Efter fem matcher har Kungälv nu tio poäng och Västervik har sju poäng.

Lördag 3 februari spelar Kungälv hemma mot Bäcken 15.40 och Västervik mot Helsingborg hemma 16.00 i ACT-Hallen.