Borlänge HF vann mot Örnsköldsvik Hockey
Hockeyettan

Danielsen och Östberg matchvinnare för Borlänge mot Örnsköldsvik Hockey

Borlänges väg till seger mot Örnsköldsvik Hockey hemma i Vårettan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Borlänge avgöra till 3-2 (0-2, 0-0, 2-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom William Danielsen innan Casper Östberg avgjorde.

– Starkt att komma tillbaka med kort om folk och ett inte så bra spel över lag. Men karaktär i gruppen och skönt med vinst, kommenterade Borlänges tränare Stefan Gustafsson efter matchen.

Casper Östberg stod för Borlänges avgörande mål 1.29 in i förlängningen.

I början av matchen var Örnsköldsvik Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jakob Lundberg och Oliwer Stensson.

Andra perioden blev mållös. 13.37 in i tredje perioden slog Johan Skinnars till på pass av Sigge Grunditz och reducerade för Borlänge.

Laget kvitterade till 2-2 med 1.36 kvar att spela genom William Danielsen på pass av Johan Skinnars och Adam Bäckehag.

I förlängningen tog det 1.29 innan Borlänge också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Casper Östberg, framspelad av Marcus Kivelä Carlzon.

Förlusten var Örnsköldsvik Hockeys tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Borlänge är kvar på sjätte plats, och Örnsköldsvik Hockey stannar på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 28 januari 16.00, har Borlänge Vännäs hemma i Borlänge Ishall, medan Örnsköldsvik Hockey spelar borta mot Falu IF.