Brödernas/Väsby vann mot Kiruna IF
Hockeyettan

Brödernas/Väsby vann klart hemma mot Kiruna

Brödernas/Väsby vann på hemmaplan mot Kiruna i allettan norra med klara 6-1 (2-0, 1-0, 3-1).

Matchen var länge mållös. Brödernas/Väsby ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 3.17 i slutet av perioden av Rasmus Sörgardt och Henrik Rommel. Brödernas/Väsby gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Fredrik Forsberg och Fredrik Forsberg. 4.58 in i tredje perioden slog William Palovaara till framspelad av Philip Kemi och Arvid Kruukka och reducerade för Kiruna. Fler mål än så blev det inte för Kiruna.

7.26 in i perioden nätade Brödernas/Väsbys Nicklas Nousiainen på straff och ökade ledningen för Brödernas/Väsby.

Efter 12.10 nätade Daniel Carlqvist på pass av Sebastian Walfridsson och Erik Aterius och ökade ledningen för Brödernas/Väsby. 6-1-målet blev matchens sista.

Brödernas/Väsby stannar därmed på sjunde plats, och Kiruna sist, på tionde plats, i tabellen.

Söndag 28 januari 16.00 spelar Brödernas/Väsby hemma mot Bodens HF. Kiruna möter Piteå hemma i Lombiahallen onsdag 31 januari 19.00.