Falu IF förlorade mot Björklöven

Björklöven vann mot Falu IF – trots underläge

Inför sista perioden var Falu IF i ledningen med 4-3 i Lugnets Ishall. Men Björklöven vände och vann. Till slut blev det 4-6 i matchen i HockeyAllsvenskan norra.

– En rakt igenom dålig insats av oss! Det borde vara det roligaste som finns att spela dessa matcher men vi lyckas inte skapa någon som helst energi. Vi har all anledning att vara självkritiska, tyckte Falu IF:s sportchef Tobias Mårtensson, efter matchen.

Segern var Björklövens fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Björklöven inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Majken Gunnarsson efter 2.53, men Falu IF kvitterade genom Margot Huot-Marchand. Och Falu IF hann också ta ledningen, genom Esther De Jong. Efter 3.56 i andra perioden nätade Majken Gunnarsson återigen, framspelad av Emma Hall och kvitterade för Björklöven.

Falu IF:s Keagan Goulet gjorde 3-2 efter 6.19 på pass av Margot Huot-Marchand och Ida Winkler.

Björklövens Emma Hall gjorde 3-3 efter 9.10 på pass av Vega Munhoz.

Falu IF:s Sarah Gaiser gjorde 4-3 efter 16.22 på straff.

Björklöven gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 4-3 till ledning med 4-6 inom bara 5.31. Vestins 4-6-mål kom med 01.24 kvar av matchen.

Björklövens Majken Gunnarsson stod för tre poäng, varav två mål och Vega Munhoz gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Margot Huot-Marchand gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Falu IF.

För Falu IF gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Björklöven är på tredje plats.

I nästa match möts lagen igen i Lugnets Ishall, söndag 28 januari 12.45.