Orsa förlorade mot Söderhamn/Ljusne HC

Straffar avgjorde när Söderhamn/Ljusne vann mot Orsa

Orsa tog emot Söderhamn/Ljusne hemma i en riktigt jämn match i hockeytvåan västra A herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Söderhamn/Ljusne avgöra till 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0). Kyle Jennings blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Söderhamn/Ljusnes tränare Erik Sjödin:

– Skön seger! Vi gör en bra första period. I andra lyckas vi inte komma upp i samma nivå utan blir för avvaktande och de sköljer över oss alldeles för lätt och för många gånger. Sen i tredje rycker vi upp oss igen och det blir lite av ett ställningskrig. Sen lyckas vi avgöra det på straffläggningen och se till att chansen till division 1 kval lever.

Söderhamn/Ljusne tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Mattias Gustafsson framspelad av Kyle Jennings och Benny Borg. Efter 9.05 i andra perioden nätade Oskar Olsson, på pass av Liam Almlund Ek och Alexander Hård Af Segerstad och kvitterade för Orsa. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Orsas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Söderhamn/Ljusnes sjätte uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Orsa på tredje plats i tabellen, medan Söderhamn/Ljusne är på sjätte plats.

I nästa match, fredag 2 februari 19.00, har Orsa Hofors borta i Hofors Ishall, medan Söderhamn/Ljusne spelar hemma mot Malung.