Nynäshamns IF HC förlorade mot Norrtälje IK

Norrtälje fortsätter vinna – 5-4 mot Nynäshamn

4-5 (1-2, 1-2, 2-1) blev resultatet när Nynäshamn och Norrtälje möttes i Folkets Hall på fredagen. I och med detta har Norrtälje fem raka segrar i Hockeytrean östra fortsättningsserie.

– Det är inte alltid lätt att resa till Nynäshamn en fredagskväll och hämta hem tre poäng. Grabbarna kämpar och sliter för den här segern. Det är ett ställningskrig där ute men vi tar en tidig ledning och håller fast vid den matchen igenom. Segersviten förlängs och det ska den göras ytterligare när vi tar emot Österåker nästa fredag. Då ska vi bjuda en fullsatt lada på fin ishockey, det kan jag lova, kommenterade Norrtäljes huvudtränare Anders Söderström.

Norrtälje började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.45 slog Robin Lagerlöf till assisterad av Mathias Derneby och Mathias Regnestam.

Nynäshamn kvitterade till 1-1 efter 6.00, när Philp Igglund Igglund slog till framspelad av Oskar Amnér.

Norrtälje tog ledningen på nytt efter 16.48, när Gabriel Wiita-Adamsson hittade rätt.

Norrtälje utökade ledningen, på nytt genom Gabriel Wiita-Adamsson efter 6.14 i andra perioden.

Efter 10.57 av perioden kunde Jesper Voss göra 2-3 för Nynäshamn.

Norrtälje gjorde 2-4 genom Mathias Derneby efter 19.38. Nynäshamn reducerade dock på nytt till 3-4 genom Niklas Gillenfalk tidigt i tredje perioden av matchen.

Med 2.32 kvar i perioden gjorde Norrtälje 3-5 genom Max Höft och tog ett rejält grepp om matchen.

Nynäshamn reducerade dock till 4-5 genom Emil Bruselius när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Det här var Norrtäljes andra uddamålsseger.

Det här betyder att Norrtälje ligger på andra plats i tabellen, och Nynäshamn är på fjärde plats. Ett fint lyft för Norrtälje som låg på sjätte plats så sent som den 8 januari.

I nästa omgång har Nynäshamn Gimo borta i Gimo Ishall, söndag 28 januari 16.00. Norrtälje spelar hemma mot Österåker fredag 2 februari 19.30.