Ludvika HF Lightning vann mot Älvdalens HK
Hockeytrean

Ludvika utklassade Älvdalen på hemmaplan

Ludvika dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Älvdalen i hockeytrean Dalarna med hela 7-1 (4-0, 0-0, 3-1).

– Återigen en matchbild som är ganska lik förra veckans match mot Vansbro. Vi styr spelet över 60 minuter vilket också resulterar i en komfortabel seger. Nu laddar vi på inför sista tre matcherna i grundserien, tyckte Ludvikas tränare Elias Ströberg, efter matchen.

Segern var Ludvikas åttonde på de senaste tio matcherna.

Ludvika spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Isak Dahlman, ett mål av Gert-Owe Andersen och ett mål av Alexander Ekberg.

Andra perioden blev mållös. 3.39 in i tredje perioden slog Jesper Persson till framspelad av Edvin Näslund och ökade ledningen för Ludvika.

5.32 in i perioden nätade Älvdalens Jan-Ove Samuelsson framspelad av Simon Olsson och reducerade för Älvdalen. Mer än så blev det dock inte för Älvdalen.

Efter 8.09 slog Alexander Ekberg till på nytt på pass av Linus Petersson och ökade ledningen för Ludvika.

Efter 11.40 nätade Alexander Ekberg återigen framspelad av Linus Petersson och ökade ledningen för Ludvika. 7-1-målet blev matchens sista.

Ludvikas Alexander Ekberg stod för tre mål och två assists, Linus Petersson hade tre assists och Isak Dahlman gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Ludvika stannar därmed på tredje plats, och Älvdalen på åttonde plats, i tabellen.

På fredag 2 februari 19.00 spelar Ludvika borta mot Ore, och Älvdalen hemma mot Långshyttan.