Långshyttan HC förlorade mot Kvarnsvedens GoIF IK

Kvarnsveden utklassade Långshyttan på bortaplan

Kvarnsveden dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Långshyttan i hockeytrean Dalarna med hela 22-3 (8-0, 2-1, 12-2).

– Ingen tung förlust. Vi gör framsteg och spelar 1-2 andra perioden och gör 3 mål i matchen. Vi utvecklas åt rätt håll, medan andra står still i sin, kommenterade Långshyttans tränare Stefan Warg efter matchen.

Dennis Hedlund var den stora snackisen, som stod för hela fem mål för Kvarnsveden.

Kvarnsveden spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-8 genom två mål av Johan Dahlqvist, två mål av Oscar Johansen, två mål av Oliver Vestberg, ett mål av Jonathan Hågbrandt och ett mål av Dennis Hedlund. Det var bara början för Kvarnsveden. Kvarnsveden tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.56 genom Dennis Hedlund, och gick upp till 0-10 innan Långshyttan svarade.

Segern skrevs till slut till 1-11 för Kvarnsveden. Kvarnsveden startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 1-16-ledning. Till slut blev det 22-3.

Johan Dahlqvist gjorde tre mål för Kvarnsveden och spelade dessutom fram till nio mål, Dennis Hedlund stod för elva poäng, varav fem mål, Oscar Johansen gjorde tre mål och sex assist, Edwin Nielsen gjorde två mål och spelade fram till tre mål, Oliver Vestberg gjorde tre mål och två assist, Philip Ohlsson gjorde ett mål och fyra assist, Oskar Hagberg hade fyra assists, Jonathan Hågbrandt gjorde ett mål och spelade fram till tre mål och Linus Borres hade fyra assists. Anton Wing hade tre assists för Långshyttan och Joel Skoglund gjorde två mål och totalt tre poäng.

Med två omgångar kvar är Långshyttan sist i serien, medan Kvarnsveden är på sjätte plats.

Fredag 2 februari möter Långshyttan Älvdalen borta 19.00 och Kvarnsveden möter Vansbro hemma 19.15.