Robertsholms IK förlorade mot Hille/Åbyggeby IK

Efterlängtad seger för Hille/Åbyggeby – steg åt rätt håll mot Robertsholm

Hille/Åbyggeby har haft en tung period med fyra förluster i rad i hockeytrean Gästrikland. Men borta mot Robertsholm bröts den tunga sviten. Det blev 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1) efter förlängning i matchen i Hofors Ishall.

Robertsholms tränare Robin Larsson tyckte så här om matchen:

– Vi spelar dåligt i två perioder! Kommer igång i tredje och tvingar fram förlängning! Det bästa med matchen är såklart publiken idag! Nya tag på lördag.

Filip Åkerlund stod för Hille/Åbyggebys avgörande mål 1.26 in i förlängningen.

Hille/Åbyggeby tog ledningen efter 13.18, genom Sebastian Härdin assisterad av Alex Halldén och Tommie Jonsson. Hille/Åbyggeby gjorde 0-2 genom Filip Åkerlund efter 5.23 i andra perioden.

Robertsholm reducerade dock till 1-2 genom Mattias Olofsson med 2.30 kvar att spela av perioden. 13.24 in i tredje perioden slog Emil Eriksson till på pass av Carl Waara och Daniel Jansson och kvitterade för Robertsholm.

15.12 in i perioden nätade Hille/Åbyggebys Elias Björklund framspelad av Marcus Jacobsson och Rasmus Björk och gav laget ledningen för Hille/Åbyggeby.

Efter 17.22 nätade Mathias Kämpe på pass av Mattias Olofsson och Emil Eriksson och kvitterade för Robertsholm.

I förlängningen tog det 1.26 innan Hille/Åbyggeby avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Filip Åkerlund, framspelad av Oskar Englund.

Det här var Robertsholms andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hille/Åbyggebys andra uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Robertsholm på sjunde plats i tabellen, medan Hille/Åbyggeby är på femte plats.

Lördag 3 februari 14.00 spelar Robertsholm hemma mot Ockelbo. Hille/Åbyggeby möter Sandviken borta i Arena Jernvallen torsdag 1 februari 20.00.