Almtuna vann mot SSK J18

Almtuna starkast – avgjorde i förlängningen mot SSK J18

Almtunas väg till seger mot SSK J18 hemma i J18 Nationell södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Almtuna avgöra till 4-3 (0-0, 1-0, 2-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Simon Tjernberg stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Almtuna.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 15.49 in i andra perioden som Almtuna tog ledningen genom Daniel Meyer framspelad av Wilhelm Hasselhuhn och Sebastian Ljus.

SSK J18 var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 3-3.

I förlängningen tog det 2.13 innan Almtuna avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Simon Tjernberg, framspelad av Vilgot Lidén och Gustav Pettersson.

Almtuna har två segrar och tre förluster och 21–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan SSK J18 har en vinst och fyra förluster och 13–19 i målskillnad. Förlusten var SSK J18:s tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Almtuna är kvar på nionde plats, och SSK J18 stannar på åttonde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Almtuna Linköping i Gränbyhallen 15.20. SSK J18 tar sig an AIK borta 15.30.