Troja/Ljungby förlorade mot Malmö
HockeyAllsvenskan södra

Silke Glud fixade segern för Malmö i matchen mot Troja/Ljungby

Det blev ett hattrick för Malmös Silke Glud i matchen mot Troja/Ljungby i HockeyAllsvenskan södra. Malmö vann på bortaplan med 4-0 (2-0, 0-0, 2-0). Natalie Perry gjorde också ett mål för segrarna.

– Vi startar matchen bra men efter ett tag blir vi lite slarviga i försvarsspelet och bjuder på för många kontringar mot oss. Caroline Bjergstad spelar bra i målet, kommenterade Malmös tränare Henrik Palm.

Malmö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Silke Glud.

Andra perioden blev mållös. Malmö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 4-0. Målen i sista perioden gjordes av Natalie Perry och Silke Glud.

Malmös Silke Glud stod för fyra poäng, varav tre mål.

Troja/Ljungby har en vinst och fyra förluster och 7–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö har två vinster och tre förluster och 13–7 i målskillnad.

Det här betyder att Troja/Ljungby ligger kvar på femte plats i tabellen, och Malmö på tredje plats.

Troja/Ljungby tar sig an SSK i nästa match borta lördag 27 januari 16.00. Malmö möter Team Uppsala hemma fredag 26 januari 19.10.