Hedesunda vann mot Huge
Hockeytrean

Hedesunda tog revansch på Huge

Det blev 4-2 (1-2, 2-0, 1-0) till Hedesunda när laget mötte Huge på tisdagen i hockeytrean Gästrikland. Med det tog hemmalaget Hedesunda en skön revansch, då Huge vann senaste mötet lagen emellan med hela 8-2.

– Vi gjorde en riktigt bra match idag och alla spelare stämplar in och krigar för en seger. Vi är bättre än dem i special teams och har en målvakt som tar allt. Kul att dessutom jävlas lite med lagen i toppen som går för kval. Vi kliver av som obesegrad på hemmaplan 2024, kommenterade Hedesundas tränare Isaac Östlund efter matchen.

Huge tog ledningen efter sex minuters spel, genom Andreas Westlund assisterad av Marcus Uusitalo och Rasmus Westerberg.

Hedesunda kvitterade till 1-1 efter 14.44, när Oskar Qvist fick träff framspelad av Johan Qvist och Leo Jensen.

Huge tog ledningen på nytt efter 16.25, när Fabio Abrahamsson hittade rätt på pass av Johan Stenberg och Alexander Brundin.

Efter 1.40 i andra perioden slog Oliver Lööf till, på pass av Johan Qvist och Leo Jensen och kvitterade för Hedesunda.

Oliver Lööf gjorde dessutom 3-2 efter 15.16 framspelad av Leo Jensen och Pontus Carlsson.

15.32 in i tredje perioden slog Pontus Carlsson till framspelad av Emil Hammarlund och ökade ledningen för Hedesunda. Carlsson fullbordade därmed lagets vändning. 4-2-målet blev matchens sista.

Hedesundas Leo Jensen hade tre assists.

Med två omgångar kvar är Hedesunda på nionde plats i tabellen, medan Huge är på tredje plats.

Hedesunda tar sig an Ockelbo i nästa match borta fredag 26 januari 19.00. Huge möter samma dag 19.40 Sandviken hemma.