Hofors HC förlorade mot Alfta GIF Hockey
Hockeytvåan

Alfta tog ännu en seger – 4-3 mot Hofors

Alfta är svårslaget i hockeytvåan västra A herr. Mot Hofors borta i Hofors Ishall på tisdagen blev det seger igen. Laget vann med 4-3 (0-0, 2-1, 2-2) och har nu fem segrar i rad.

– Det enda jag är nöjd med idag är att det blir seger, kommenterade Alftas tränare Lars-Göran Nilsson efter matchen.

Niclas Elfsberg stod för Alftas avgörande mål 17.50 in i tredje perioden.

Alfta tog ledningen efter 20.50, genom Emil Lothström framspelad av Liam Grande och Henrik Algotsson. Efter 6.11 i andra perioden slog Viktor Davidsson till, framspelad av Nils Elfsberg och Filip Sarlind och kvitterade för Hofors.

Alftas Martin Hellgren gjorde 1-2 efter 12.37.

4.36 in i tredje perioden slog Srdjan Subotic till framspelad av Halldor Skulason och Jegor Romanov och kvitterade för Hofors.

Efter 5.31 slog Viktor Davidsson till på nytt på pass av Noël Lengstam och Linus Hedström och gav Hofors ledningen.

12.32 in i perioden nätade Alftas Liam Grande på pass av Rickard Mårtens och kvitterade för Alfta.

Efter 17.50 nätade Niclas Elfsberg och avgjorde matchen.

Det här var Hofors fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Alftas tredje uddamålsseger.

Hofors stannar därmed på åttonde och sista plats, och Alfta på femte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Hofors är Valbo. Alfta tar sig an Gävle hemma. Båda matcherna spelas fredag 26 januari 19.00.