BK Ockra vann mot Häradsbygdens Sportsällskap

Ockra bröt Häradsbygdens segersvit

Efter nio segrar i rad i hockeytrean Dalarna för Häradsbygden så tog vinstsviten slut borta mot Ockra. Matchen på söndagen i Lugnets Ishall slutade 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).

Ockras lagledare Fredrik Eljas:

– Jämn och spännande match! Tycker vi gör en bra match och äntligen får vi hålla ihop det i sista perioden. Jäkligt skönt med en seger mot ett av topplagen.

Första perioden var jämn. Häradsbygden inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Isak Lundh efter 3.15, men Ockra kvitterade genom Carl Ståbi efter 13.44. Efter 9.48 i andra perioden gjorde Ockra 2-1 genom Albin Pousette.

Häradsbygden kvitterade till 2-2 genom Charlie Ersbjörs med 2.34 kvar att spela av perioden.

Ockra gjorde 3-2, på nytt genom Carl Ståbi efter 17.54. Laget punkterade matchen med ett 4-2-mål med en sekund kvar att spela återigen genom Albin Pousette. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Ockras Albin Pousette stod för två mål och ett assist.

Ockra har tre segrar och två förluster och 43–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Häradsbygden har fyra vinster och en förlust och 25–18 i målskillnad.

För Ockra gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Häradsbygden är på andra plats.

I nästa match, fredag 26 januari 19.00, har Ockra Björbo borta i Björbo Ishall, medan Häradsbygden spelar borta mot Ore.