Clemensnäs HC vann mot Wings HC Arlanda

Knapp seger för Clemensnäs på hemmaplan mot Wings Arlanda

Clemensnäs tog till slut hem segern mot Wings Arlanda i matchen hemma i Kopparhallen på söndagen. Matchen i Vårettan norra herr slutade 3-2 (1-0, 2-2, 0-0).

– Vi var lite kort om spelare och fick anpassa oss efter de och gör en väldigt bra match, där jag tycker vi styr spelet på ett bra sätt och målet idag var att vinna och få tre poäng och de lyckas vi med, kommenterade Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren.

Wings Arlandas tränare David Lundmark:

– Vi skapar för lite målchanser för att vinna matchen. Vårt passningsspel är inte bra nog. Clemensnäs vill mer och vinner rättvist.

Clemensnäs tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Sebastian Palukka assisterad av Alexander Bodén och Pontus Burström. Efter 5.40 i andra perioden nätade Rasmus Hedin, på pass av Didrik Lif och Tim Dackell och kvitterade för Wings Arlanda.

Clemensnäs Jonathan Lidman gjorde 2-1 efter 13.25 framspelad av Daniel Nyberg och Johan Warg.

Robin Johansson gjorde dessutom 3-1 efter 15.12 framspelad av Philip Törmä och Johan Warg.

Wings Arlandas Didrik Lif gjorde 3-2 efter 19.03 på pass av Tim Dackell.

Tredje perioden blev mållös, och Clemensnäs höll i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var Clemensnäs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Wings Arlandas tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Clemensnäs nu ligger på tredje plats. Wings Arlanda är på sjunde plats.

I nästa omgång har Clemensnäs Vännäs borta i Vännäs Ishall, onsdag 31 januari 19.00. Wings Arlanda spelar borta mot Surahammar söndag 28 januari 16.00.