Vännäs HC vann mot Enköpings SK

Första segern för Vännäs efter 4-3 mot Enköping

Vännäs har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Vårettan norra herr, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Enköping, en match som Vännäs vann med 4-3 (3-0, 0-2, 0-1, 1-0) efter förlängning.

– Kändes som att grabbarna hade bestämt sig för att vinna idag. Dom har jobbat så hårt för detta. Nu hoppas jag att de njuter ikväll och tar känslan med sig till nästa helg, kommenterade Vännäs huvudtränare Peter Wallmark.

Marwin Wedemo Nordkvist blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter bara 45 sekunder i förlängningen.

Vännäs spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Axl Johansson, Helmer Oskarsson och Jesper Sahlen. Enköping reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Tim Friberg och Axel Knudsen efter 14.34 av perioden. Enköping kvitterade också till 3-3 genom Tim Friberg i tredje perioden. Målet kom med 15 sekunder kvar att spela.

Vännäs kunde dock avgöra till 4-3 med 15 sekunder kvar av matchen genom Marwin Wedemo Nordkvist.

Förlusten var Enköpings tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Enköping nu ligger på andra plats. Vännäs är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Vännäs är Falu IF. Lagen möts lördag 27 januari 18.00 i Lugnets Ishall. Enköping tar sig an Strömsbro hemma söndag 28 januari 16.00.