SSK J20 förlorade mot AIK
J20 Nationell

AIK vann – efter Harry Ahlbergs hattrick

Harry Ahlberg stod för tre mål när AIK vann mot SSK J20 på bortaplan i J20 Nationell forts herr. Till slut blev det 6-4 (1-1, 4-1, 1-2).

Övriga mål för bortalaget gjordes av Filip Dahlkvist, Loke Johansson och Elliot Sigrell, målen för SSK J20 gjordes av Kim Elfving, Filip Hesselvall, Egor Polin och Sebastian Redlich.

I och med detta har AIK hela fem raka segrar i J20 Nationell forts herr.

Första perioden var jämn. SSK J20 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Egor Polin efter 3.27, men AIK kvitterade genom Harry Ahlberg i slutet av perioden. AIK tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.42 genom Loke Johansson, och gick upp till 1-4 innan SSK J20 svarade.

Till slut blev det 2-5 till AIK. Med 32 sekunder kvar i perioden av matchen kunde Kim Elfving och Filip Hesselvall göra både 3-5 och 4-5 för SSK J20.

AIK kunde dock avgöra till 4-6 med en sekund kvar av matchen genom Harry Ahlberg.

Harry Ahlberg gjorde tre mål för AIK och ett assist.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, SSK J20 på andra plats och AIK i serieledning.

Lördag 27 januari möter SSK J20 VIK Hockey J20 borta 14.00 och AIK möter Linköping hemma 12.00.