Malmö förlorade mot Rögle BK
HockeyAllsvenskan södra

Rögle tog ännu en seger – 2-1 mot Malmö

Rögle är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Malmö borta i Malmö Isstadion på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-2 (0-2, 1-0, 0-0) innebär att Rögle nu har sju segrar i följd i HockeyAllsvenskan södra, och är fortfarande obesegrat i år.

Malmös tränare Henrik Palm om matchen:

– De är effektiva när de får sina chanser och vi pressar på och är stressade i våra avslut.

Rögle startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Johanna Eldebäck och Emily Gustafson. Efter 12.06 i andra perioden nätade Natalie Perry, framspelad av Siobhan Birch och Silke Glud och reducerade åt Malmö. I tredje perioden höll Rögle i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Malmös andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Malmö ligger kvar på tredje plats och Rögle toppar tabellen.

Malmö tar sig an Troja/Ljungby i nästa match borta tisdag 23 januari 19.00. Rögle möter Haninge hemma fredag 26 januari 18.00.