Nyköpings HF Ungdom vann mot Hammarby J20
J20 Region

Nyköping vann hemma mot Hammarby J20

Nyköping tog till slut hem segern mot Hammarby J20 i matchen hemma i Stora Hallen på lördagen. Matchen i J20 Region öst fortsättning herr slutade 3-2 (2-1, 1-0, 0-1).

Segern var Nyköpings nionde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Nyköping startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Hugo Plato och Endijs Lacis innan Hammarby J20 svarade och gjorde 2-1 genom Oliver Strand. Efter 2.30 i andra perioden slog Isak Ernstsson till, på pass av Elias Tauberman och Hugo Plato och gjorde 3-1. 4.43 in i tredje perioden nätade Hammarby J20:s Gabriel Nyström framspelad av Liam Qvarnström och Melvin Andersson och reducerade för Hammarby J20. Fler mål än så blev det inte för Hammarby J20.

Det här var Nyköpings femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hammarby J20:s andra uddamålsförlust.

Nyköping stannar därmed i serieledning, och Hammarby J20 på nionde plats, i tabellen.

I nästa match, måndag 22 januari, har Nyköping Göta Traneberg borta i HCL Arena 20.00, medan Hammarby J20 spelar hemma mot Vallentuna 19.30.