IF Mölndal Hockey förlorade mot Helsingborg HC Ungdom

Helsingborg avgjorde i förlängningen mot Mölndal

Matchen mellan Mölndal och Helsingborg i J20 Region syd vår herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Helsingborg avgöra till 5-4 (0-2, 4-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Alexander Stenson som stod för det avgörande målet.

I början av matchen var Mölndal starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Simon Havlicek och Alex Mykkänen. Helsingborg förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-4.

2.21 in i tredje perioden slog Philip Jarvind till framspelad av Kyan Helenklaken och Hampus Pedersen och kvitterade för Mölndal. I förlängningen tog det 2.07 innan Helsingborg avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Alexander Stenson, på pass av Julius Ekeroth.

Julius Ekeroth och Tymon Pyrih gjorde båda ett mål och tre assist för Helsingborg.

Mölndal har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter tre spelade matcher. Helsingborg har fem poäng.

Mölndal tar sig an Kungälv i nästa match hemma tisdag 23 januari 19.00. Helsingborg möter samma dag 19.15 Bäcken hemma.