Kungälvs IK vann mot Mariestad

Förlängningsseger för Kungälv mot Mariestad

Matchen mellan hemmalaget Kungälv och gästande Mariestad i J20 Region syd vår herr var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Kungälvs Wilmer Gref. I förlängningen kunde Kungälv avgöra till 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0) genom Casper Thorbard efter 1. 55 och fullborda vändningen.

– Är en jämn match från början till slut, vi byter mycket lägen. Men vi kändes mindre trötta i slutet och höll oss till gameplan. Tills tredje prata vi om att spela vårt spel. Och vi lyckades vände och vinna på övertid, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Emil Alreke efter matchen.

Mariestads assisterande tränare Mathias Mörk tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra match men hittar inte vägen att vinna, måste göra fler mål om vi ska vinna matcher och börja jobba noggrannare för att inte släppa in mål. Vi slarvar bort 3 poäng och sedan slarvar vi bort 2 poäng.

Casper Thorbard stod för Kungälvs avgörande mål 1.55 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Elliot Andersson efter bara 53 sekunder, men Mariestad kvitterade genom Simon Niska efter 8.17. Mariestad gjorde också 1-2 efter 13.29 i andra perioden när Albin Lidberg fick träff på pass av Alex Fält och Anton Persson. 2.30 in i tredje perioden slog Daniel Lundgren till framspelad av Jonathan Lisborg och Tobias Nicklasson och kvitterade för Kungälv.

4.23 in i perioden nätade Mariestads Gustav Flood framspelad av Gilbert Persson och Philip Josefsson och gav laget ledningen för Mariestad.

Kungälv kvitterade till 3-3 med 58 sekunder kvar att spela genom Wilmer Gref på pass av Hampus Schollin och Sebastian Fröjd.

I förlängningen tog det 1.55 innan Kungälv också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Casper Thorbard, på pass av Tobias Nicklasson.

Förlusten var Mariestads andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Kungälv nu ligger på tredje plats i tabellen, och Mariestad är på fjärde plats.

I nästa match möter Kungälv Mölndal borta och Mariestad möter Västervik borta. Båda matcherna spelas tisdag 23 januari 19.00.