Falu IF vann mot Borlänge HF
Hockeyettan

Oscar Haglund det stora utropstecknet när Falu IF slog Borlänge

Falu IF besegrade Borlänge hemma i Vårettan norra herr med 5-4 (0-2, 1-2, 3-0, 1-0) efter förlängning. Men snackisen var Oscar Haglund – som gjorde ett hattrick för Falu IF. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Viggo Aspling och Charlie Forslund, målen för Borlänge gjordes av John Blank, Adam Bäckehag, Oscar Kellerstam och Mikael Taylan.

– Fantastiskt vilken vändning i 3:e perioden och måste säga att vår kapten Patrik Elfsberg driver laget i den sista perioden på ett grymt sätt och det händer grejer när man vaskar om lite i kedjorna. Oscar gör ett hatrick i sista perioden och det är helt otroligt bra. Sen har vi Charlie Forslund född 06 som avgör på ett helt fantastiskt sätt, kommenterade Falu IF:s sportchef Joakim Backlund efter matchen.

Segermålet för Falu IF stod Charlie Forslund för 3.12 in i förlängningen.

Segern var Falu IF:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

I början av matchen var Borlänge starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Oscar Kellerstam och John Blank. Efter 1.14 i andra perioden ökade Borlänge på till 0-3 genom Adam Bäckehag.

Efter 5.33 av perioden kunde Viggo Aspling göra 1-3 för Falu IF.

Borlänge ökade ledningen till 1-4 genom Mikael Taylan efter 10.43. 11.59 in i tredje perioden nätade Falu IF:s Oscar Haglund framspelad av Charlie Forslund och Philip Hasselgren och reducerade för Falu IF.

Efter 15.52 i tredje perioden reducerade Falu IF på nytt genom Oscar Haglund på pass av Gustav Haglund och Ibrahim Qufaj.

Efter 17.10 slog Oscar Haglund till på nytt framspelad av Philip Hasselgren och Charlie Forslund och kvitterade för Falu IF.

I förlängningen tog det 3.12 innan Falu IF också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Charlie Forslund.

Borlänges Casper Östberg hade tre assists. Oscar Haglund gjorde tre mål för Falu IF och Charlie Forslund stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Falu IF:s tredje uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Falu IF ligger på tredje plats i tabellen, och Borlänge är på sjätte plats. Falu IF var sjua i tabellen för 13 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Falu IF tar sig an Vännäs i nästa match hemma lördag 27 januari 18.00. Borlänge möter samma dag 16.00 Örnsköldsvik Hockey hemma.