Hedemora SK vann mot Älvdalens HK

Hedemora ny serieledare efter 11-0 mot Älvdalen

Det blev 11-0 (1-0, 5-0, 5-0) hemma för Hedemora mot Älvdalen i fredagens match. Därmed är laget serieledare i hockeytrean Dalarna, en poäng före Häradsbygden, efter 15 spelade matcher. Häradsbygden har dock en match mindre spelad. Älvdalen ligger på åttonde plats i tabellen.

– Matchen i sig är det inte så mycket att säga om. Vi är det bättre laget matchen igenom och resultatet kunde faktiskt varit ännu större. Kul att en kille som Adam Säterlind får göra två kassar, de har han tjänat ihop. Nu laddar vi för att avsluta serien med full pott och tar sedan sikte mot PlayOff, kommenterade Hedemoras sportchef Jakob Herre efter matchen.

Segern var Hedemoras åttonde på de senaste tio matcherna, och åttonde hemmasegern i rad.

Hedemora tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Adam Säterlind assisterad av Andreas Johansson och Simon Moberg. I andra perioden var Hedemora starkast och gick från 1-0 till 7-0 genom två mål av Adam Nilsson, ett mål av Erik Pers, ett mål av Andreas Johansson, ett mål av Tobias Lindgren och ett mål av Simon Moberg. Hedemora var långt ifrån nöjt där. Hedemora fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-0. Målen i sista perioden gjordes av Johan Vilén, som gjorde två mål, Adam Säterlind och Ludwig Karlsson.

Johan Vilén gjorde två mål för Hedemora och spelade dessutom fram till två mål, Adam Säterlind stod för två mål och ett assist, Simon Moberg gjorde ett mål och två målgivande passningar och Emil Persson hade tre assists.

Nästa motstånd för Hedemora är Vansbro. Älvdalen tar sig an Ludvika borta. Båda matcherna spelas fredag 26 januari 19.00.