Filipstads IF vann mot Säffle HC

Filipstad utklassade Säffle på hemmaplan

Filipstad dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Säffle i HockeyTrean Värmland med hela 10-2 (4-1, 3-1, 3-0). Filipstad fick därmed revansch från senaste mötet, som Säffle vann med 4-3.

– Vi tog tag i matchen från början med ett tidigt mål. Vi var det bättre laget och vinner rättvist, kommenterade Filipstads tränare Thomas Zander efter matchen.

Filipstad hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 30 sekunder genom Christoffer Josefsson, och gick upp till 3-0 innan Säffle svarade.

I periodpausen hade Filipstad ledningen med 4-1. Filipstad var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-2.

Filipstad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-2. Målen i sista perioden gjordes av Adam Lindgren, Albin Frisk och Zeb Blomqvist.

Filipstads Albin Frisk stod för tre mål och ett assist, Adam Lindgren gjorde ett mål och två målgivande passningar och Christoffer Josefsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Filipstad har två segrar och tre förluster och 22–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Säffle har fem förluster och 15–43 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Filipstad på femte plats i tabellen, medan Säffle är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Filipstad är Charlottenberg. Lagen möts fredag 26 januari 19.30 i Gränshallen. Säffle tar sig an Grums hemma lördag 27 januari 16.00.