Edmonton Oilers vann mot Seattle Kraken
Arkivbild

Edmonton vände underläge till seger

Edmonton hade problem och låg under med 0-2 efter två perioder i matchen i NHL mot Seattle i Rogers Place. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 4-2 (0-2, 3-0, 1-0) för hemmalaget Edmonton.

Det här innebär att Edmonton Oilers nu har tolv segrar i följd i NHL.

Seattle Kraken startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Eeli Tolvanen och Jared McCann innan Edmonton svarade och gjorde 2-0 genom Warren Foegele. Efter 4.57 i andra perioden slog Leon Draisaitl till, framspelad av Zach Hyman och Ryan Nugent-Hopkins och kvitterade för Edmonton.

Warren Foegele gjorde dessutom 3-2 efter 7.34 på pass av Leon Draisaitl och Evander Kane.

17.24 in i tredje perioden nätade Edmontons Zach Hyman på pass av Connor McDavid och Leon Draisaitl och ökade ledningen för Edmonton. Hyman fullbordade därmed Edmontons vändning. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Leon Draisaitl gjorde ett mål för Edmonton och spelade dessutom fram till tre mål.

Edmonton har en stark form med fem segrar och 15–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Seattle har två vinster och tre förluster och 15–17 i målskillnad.

För Edmonton gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Seattle är på sjätte plats.

Edmonton tar sig an Calgary i nästa match borta söndag 21 januari 04.00. Seattle möter Toronto hemma måndag 22 januari 03.00.