IFK Arboga IK vann mot Hallstahammars HK

Arboga fixade platsen i Alltvåan efter seger mot Hallstahammar

Med sex matcher kvar i hockeytvåan västra B herr är Arboga redan klart för Alltvåan. Det efter seger, 5-1 (3-0, 0-1, 2-0), på hemmaplan mot Hallstahammar.

– En något blandad insats från vår sida där vi inte alls kommer upp i nivå stundtals, framförallt i andra perioden. Därefter gör vi en bra tredje period där vi avgör matchen med två mål, kommenterade Arbogas ledare Gabriel Erkers.

Arboga spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Anton Ekström, Anton Nordlander och Melvin Blomberg. Efter 5.13 i andra perioden nätade Jonathan Henze, på pass av Linus Söderlund och reducerade åt Hallstahammar. Arboga fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Emil Norstedt och Anton Wickman.

Det här betyder att Arboga är kvar på andra plats, och Hallstahammar stannar på sjunde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Arboga är Guldsmedshyttan. Hallstahammar tar sig an Kumla Hockey hemma. Båda matcherna spelas tisdag 23 januari 19.00.