Leksand vann mot Brynäs IF
J20 Nationell

Leksand besegrade Brynäs efter Erik Müllers dubbel

Det blev Leksand som gick segrande ur mötet med Brynäs i J20 Nationell Top 10 herr på hemmaplan, med 6-2 (2-0, 3-1, 1-1).

Brynäs tränare Victor Grönberg tyckte till om matchen:

– Tyvärr ingen bra dag för oss idag. Tycker vi inte ens är nära vår kapacitet.

I början av matchen var Leksand starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Erik Müller och Andro Kaderli. Efter 7.19 av perioden kunde Linus Molin göra 2-1 för Brynäs.

Leksand stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-1 till 5-1. Leksand ökade ledningen till 6-1 genom Colin Sean Lindemann efter 2.44 i tredje perioden.

Linus Molin reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Brynäs. Leksand tog därmed en säker seger.

Det här betyder att Leksand nu ligger på femte plats i tabellen, och Brynäs är på tredje plats.

Leksand tar sig an Färjestad i nästa match hemma lördag 27 januari 13.00. Brynäs möter Färjestad hemma fredag 26 januari 18.00.