Wings HC Arlanda förlorade mot Surahammar
Hockeyettan

Surahammar äntligen vinnare igen

Surahammar har haft det tufft i Vårettan norra herr den här säsongen, men borta mot Wings Arlanda kom första segern, efter sju spelade matcher. Surahammar vann med 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0) efter straffar.

Surahammar startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Hampus Wallin och Marcus Lindström innan Wings Arlanda svarade och gjorde 2-0 genom Oscar Pentler. Efter 5.42 i andra perioden nätade Marcus Wahlgren, framspelad av William Otter och Filip Jakobsson och gjorde 1-3. 8.44 in i tredje perioden slog Rasmus Hedin till framspelad av Sebastian Lindström och Tim Dackell och reducerade för Wings Arlanda.

Wings Arlanda kvitterade till 3-3 med 13 sekunder kvar att spela genom Emil Gabrielson assisterad av Oliver Pentler och Tim Dackell.

Fjärde perioden blev mållös.

Wings Arlanda har två vinster och tre förluster och 15–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Surahammar har en vinst och fyra förluster och 7–17 i målskillnad. Det här var Wings Arlandas andra uddamålsförlust den här säsongen.

För Wings Arlanda gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Surahammar är på nionde plats.

Wings Arlanda möter Kalix i nästa match borta lördag 20 januari 16.00. Surahammar möter samma dag Vännäs borta.