Stenungsund förlorade mot Jonstorps IF Ishf
Hockeytvåan

Jonstorp starkast i straffläggningen – vann borta mot Stenungsund

Det var jämnt hela vägen när Stenungsund mötte Jonstorp hemma i Hockeytvåan södra vår herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Jonstorp var kyligare i avsluten och vann med 7-6 (3-2, 0-3, 3-1, 0-0, 1-0). Carl Lindqvist blev hjälte i straffläggningen.

Jonstorps tränare Johan Larmark om matchen:

– En match med två ansikten. En andraperiod där vi helt glömmer bort hela vår playbook och hur vi som individer går in i situationer. Vi lyckas dock nollställa helt inför tredje och spelar vårt spel från första sekund till sista. Den perioden tar vi med oss framåt. Skönt att hoppa upp på vinnarhästen igen efter två sura förluster.

Därmed har Jonstorp fyra raka segrar på bortaplan.

Jonstorp var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var det i stället Stenungsund som hade greppet. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 5-3.

9.38 in i tredje perioden slog Adam Lundqvist till återigen på pass av Anton Wester och Oscar Johansson och reducerade för Jonstorp.

Efter 11.46 nätade Anton Wester framspelad av Jacob Persson och Oskar Gullbrantz och kvitterade för Jonstorp.

16.03 in i perioden nätade Stenungsunds Kevin Bergh framspelad av Oskar Högström och gav laget ledningen för Stenungsund.

Jonstorp kvitterade till 6-6 med 1.23 kvar att spela på nytt genom Jonatan Lindstedt assisterad av Anton Wester och Carl Lindqvist.

Fjärde perioden blev mållös.

Anton Wester gjorde ett mål för Jonstorp och tre assist, Carl Lindqvist stod för tre poäng, varav ett mål och Jonatan Lindstedt gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Oskar Högström hade tre assists för Stenungsund, Kevin Bergh gjorde ett mål och totalt tre poäng och Victor Samuelsson gjorde tre mål.

Det här var Stenungsunds fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Jonstorps femte uddamålsseger.

Stenungsund fortfarande är sist i serien efter matchen, medan Jonstorp är på andra plats.

I nästa match möter Stenungsund HA 74 Sävsjö borta och Jonstorp möter Gislaved hemma. Båda matcherna spelas söndag 21 januari 16.00.