Hanhals Kings vann mot Ulricehamns IF

Förlängningsseger för Hanhals Kings mot Ulricehamn

Matchen mellan hemmalaget Hanhals Kings och gästande Ulricehamn i Hockeytvåan södra vår herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 37 sekunder kvar i förlängningen blev Tim Olsson som gjorde det avgörande målet.

– En väldigt jämn match där små detaljer avgör. Skönt att vi kan få med oss de viktiga extra poäng i förlängningen, kommenterade Hanhals Kings huvudtränare Tobias Karlsson.

Hanhals Kings tog ledningen efter sju minuters spel, genom Erik Strömberg assisterad av Max Markhede och William Erngard. Efter 14.36 i andra perioden nätade Alexander Åberg, framspelad av Oliver Carlsson och Max Rapp och kvitterade för Ulricehamn. Hanhals Kings tog ledningen på nytt genom Tim Olsson efter 1.13 i tredje perioden.

Efter 11.56 av matchen kunde Max Rapp kvittera till 2-2 för Ulricehamn. I förlängningen tog det 4.23 innan Hanhals Kings avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Tim Olsson, på pass av Axel Fritiofsson och Robin Andersson.

För Hanhals Kings gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Ulricehamn är på nionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Hanhals Kings som så sent som den 9 januari låg på nionde plats.

Söndag 21 januari 16.00 spelar Hanhals Kings borta mot Kungälv. Ulricehamn möter Nittorp hemma i Lassalyckans Ishall fredag 19 januari 19.00.