Mjölby vann mot Forshaga
Hockeyettan

Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Mjölby

Matchen mellan Mjölby och Forshaga i ProTrain Arena slutade 3-1 (0-1, 2-0, 1-0). Ett skönt trendbrott för Mjölby. Laget hade före onsdagens hemmamatch fyra förluster i rad i Vårettan södra herr.

Forshagas tränare Thomas Engman tyckte till om matchen:

– Vi är inte tillräckligt effektiva idag. Endast 1 mål på 37 skott är för dåligt. Trots spelövertag så lyckas vi inte i offensiven.

Forshaga tog ledningen efter sex minuters spel, genom Hugo Ek Koskela. Efter 12.52 i andra perioden nätade Dominic Süsskind, på pass av Adam Lindblad och Samuel Lidström och kvitterade för Mjölby.

Andreas Nelly gjorde dessutom 2-1 efter 13.46.

Laget punkterade matchen med ett 3-1-mål med 58 sekunder kvar att spela genom Edvin Lundqvist. Därmed hade Mjölby vänt matchen. 3-1-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Mjölby med 9–14 och Forshaga med 13–18 i målskillnad.

För Forshaga gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Mjölby är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Mjölby är Troja/Ljungby. Lagen möts fredag 19 januari 19.00 i Ljungby Arena. Forshaga tar sig an Segeltorp borta söndag 21 januari 16.00.