Hanna Thuvik avgjorde.

Straffar avgjorde när Brynäs vann mot Djurgården

Djurgården tog emot Brynäs hemma i en riktigt jämn match i SDHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Brynäs avgöra till 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Hanna Thuvik för.

Djurgården tog ledningen efter sju minuters spel, genom Olivia Sohrner assisterad av Nicole Hall och Alice Östensson.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 14.12, genom Hanna Thuvik framspelad av Jenniina Nylund och Malia Schneider.

Djurgården tog ledningen på nytt efter 19.45, när Anneke Linser slog till på pass av Tereza Plosova.

Efter 13.00 i andra perioden slog Malia Schneider till, framspelad av Jenniina Nylund och Julia Östlund och kvitterade för Brynäs. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning

Fjärde perioden blev mållös.

Djurgården har tre vinster och två förluster och 15–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brynäs har två vinster och tre förluster och 9–12 i målskillnad. Det här var Djurgårdens fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Brynäs sjätte uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Djurgården ligger på fjärde plats medan Brynäs har tredjeplatsen.

I nästa match möter Djurgården Modo borta och Brynäs möter SDE hemma. Båda matcherna spelas fredag 19 januari 18.00.