Gävle GIK förlorade mot Söderhamn/Ljusne HC

Ryck i sista perioden avgjorde för Söderhamn/Ljusne borta mot Gävle

En jämn match mellan hemmalaget Gävle och gästande Söderhamn/Ljusne avgjordes först i tredje perioden. Där var Söderhamn/Ljusne starkare och vann matchen i hockeytvåan västra A herr med 4-3 (2-2, 1-1, 1-0).

– Jämn match. Vi gör för mycket misstag som vi blir straffade på. Otroligt tung förlust när de får 4-3 med 3 minuter kvar, kommenterade Gävles huvudtränare Adrian Asplund.

Jeremy Mcneil stod för Söderhamn/Ljusnes avgörande mål 17.07 in i tredje perioden.

Det här innebär att Söderhamn/Ljusne nu har fyra segrar i följd i hockeytvåan västra A herr.

Gävle började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.07 slog Rasmus Melin till på pass av Nicklas Strid och Liam Willner.

Söderhamn/Ljusne kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.26 gjorde Roni Hermonen mål framspelad av Toni Lampo och Sampo Joro.

Gävle tog ledningen på nytt efter 13.45, genom Melker Pålebo assisterad av Nicklas Strid och Anton Björkman.

Söderhamn/Ljusne kvitterade till 2-2 efter 17.07, när Fabian Stenquist slog till framspelad av Sampo Joro och Roni Hermonen.

Gävle gjorde 3-2 genom Axel Svensson efter 16.24 i andra perioden.

Efter 19.22 av perioden kunde Kyle Jennings kvittera till 3-3 för Söderhamn/Ljusne. 17.07 in i tredje perioden slog Jeremy Mcneil till och avgjorde matchen för Söderhamn/Ljusne. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Gävles fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Söderhamn/Ljusnes femte uddamålsseger.

Resultatet innebär att Gävle ligger kvar på sjunde plats och Söderhamn/Ljusne på sjätte plats i tabellen.

Gävle möter Malung i nästa match borta fredag 19 januari 19.00. Söderhamn/Ljusne möter samma dag Alfta borta.