Gimo IF HC vann mot IFK Österåker Vikings HC

Äntligen seger för Gimo mot Österåker

Det blev fyra förluster i rad för Gimo i Hockeytrean östra fortsättningsserie. Men hemma mot Österåker kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Gimo Ishall slutade 6-2 (3-0, 2-1, 1-1).

Österåkers huvudtränare Mikael Trång tyckte till om matchen:

– Tyvärr har vi 8 spelare som är sjuka och skadade. Vi kommer inte upp till vad vi kan alls och orkar inte stå emot.

Gimo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Carl Melander och ett mål av Gustav Visén. Gimo gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Carl Melander och Albin Säteri.

Österåker reducerade dock till 5-1 genom Samuel Pålsson med 1.7 kvar att spela av perioden. Österåker gjorde 5-2 genom Philip Rodhe Magni efter 7.50 av matchen.

Gimo kunde dock avgöra till 6-2 med 8.10 kvar av matchen genom Adam Säteri.

Gimos Carl Melander stod för tre mål och två assists, Johan Mohlin hade tre assists och Albin Säteri gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Gimo har en seger och fyra förluster och 20–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Österåker har tre vinster och två förluster och 22–22 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Österåker är på fjärde plats.

Tisdag 23 januari 19.40 spelar Gimo borta mot Vallentuna-Ormsta. Österåker möter Farsta hemma i Österåker Sportcentrum fredag 19 januari 19.30.