Forshaga förlorade mot Borås

Ryck i sista perioden avgjorde för Borås borta mot Forshaga

En jämn match mellan hemmalaget Forshaga och gästande Borås avgjordes först i tredje perioden. Då drog Borås ifrån och vann matchen i Vårettan södra herr med 4-2 (1-1, 0-0, 3-1).

– En jämn match som tyvärr förlorade. Vi går bort oss i defensiven på deras 2-3 mål och och fjärde målet kommer i tom kasse. Bara att ta nya tag på onsdag mot Mjölby borta, kommenterade Forshagas tränare Thomas Engman.

Segern var Borås femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Forshaga inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Filip Olsson efter 1.26, men Borås kvitterade genom Matias Sointu bara två minuter senare.

Andra perioden blev mållös. 8.15 in i tredje perioden nätade Borås Christoffer Häggblad framspelad av David Rosander och Anders Eriksson och gav laget ledningen för Borås.

14.20 in i perioden slog Jonathan Ström till framspelad av Felix Söderlund och Hugo Ek Koskela och kvitterade för Forshaga.

Efter 15.08 slog Elias Elomaa till på pass av Matias Sointu och Joel Olerot och gav Borås ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 2-4-mål med 1.23 kvar att spela genom Robin Höglund på pass av Albin Storm och Henrik Eriksson. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Resultatet innebär att Forshaga ligger kvar på femte plats och Borås toppar tabellen.

Forshaga möter Mjölby i nästa match borta onsdag 17 januari 19.00. Borås möter samma dag Alvesta borta.