Luleå HF vann mot Leksand
J20 Nationell

Jakob Ihs Wozniak gjorde två mål för Luleå i segern mot Leksand

Luleå vann mötet med Leksand hemma med 5-2 (2-0, 3-1, 0-1) på söndagen i J20 Nationell Top 10 herr.

I början av matchen var Luleå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Oskar Lundkvist och Filip Holst-Persson. Luleå ökade ledningen till 3-0 genom Oscar Bramberg efter 4.30 i andra perioden.

Leksand reducerade dock till 3-1 genom Hugo Kruse efter 7.32 av perioden.

Luleå gjorde dock två snabba mål och gick från 3-1 till 5-1, målen av Jakob Ihs Wozniak och Jakob Ihs Wozniak, vilket avgjorde matchen. 7.28 in i tredje perioden slog Melvin Novotny till framspelad av Liam Persson och reducerade för Leksand. Fler mål än så blev det inte för Leksand.

Filip Holst Persson gjorde ett mål för Luleå och spelade dessutom fram till två mål.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Leksand är sist, på tionde plats.

Nästa motstånd för Luleå är Färjestad. Lagen möts fredag 19 januari 19.00 i Lulebohallen. Leksand tar sig an Brynäs hemma torsdag 18 januari 19.00.