Clemensnäs HC vann mot AIK-Hockey Härnösand
J20 Region

Clemensnäs vann mot AIK Härnösand efter Philip Törmäs två mål

Det blev Clemensnäs som gick segrande ur mötet med AIK Härnösand i J20 Region norr forts herr på hemmaplan, med 5-1 (2-0, 2-1, 1-0).

– Bra match av oss, vi kommer ut bra och gör en bra första period. Samma sak i andra perioden, sedan gör vi en stabil tredje period, kommenterade Clemensnäs tränare Jesper Johansson efter matchen.

Matchen var länge mållös. Clemensnäs ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 21 sekunder i slutet av perioden av Elis Hedlund och Lucas Johansson. Clemensnäs ökade ledningen till 3-0 genom Philip Törmä efter 3.38 i andra perioden.

AIK Härnösand reducerade dock till 3-1 genom Sandijs Moiks efter 14.53 av perioden.

Efter 17.39 ökade Clemensnäs på till 4-1 genom Felix Bergström. 12.01 in i tredje perioden slog Philip Törmä till ännu en gång framspelad av Lucas Johansson och Hugo Mikaelsson och ökade ledningen för Clemensnäs. 5-1-målet blev matchens sista.

Clemensnäs Lucas Johansson stod för ett mål och två assists och Philip Törmä gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. AIK Härnösand är på sjätte plats.

Lördag 20 januari spelar Clemensnäs borta mot Brunflo J20 16.30 och AIK Härnösand mot Lejon borta 11.00 i Malmhallen.