IF Mölndal Hockey förlorade mot Mariestad

Storseger för Mariestad – 7-2 mot Mölndal

Mariestad vann på bortaplan mot Mölndal i J20 Region syd vår herr med klara 7-2 (2-1, 2-0, 3-1).

Mariestads assisterande tränare Mathias Mörk tyckte så här om matchen:

– Efter ett månadslångt uppehåll så var vi lite ringrostiga. Alltid skönt med 3 poäng, men nu ska vi se till att bli bättre för varje match som kommer. Med start på tisdag. Vi har 9 stentuffa matcher framför oss och kommer behöva komma upp i nivå i samtliga.

Mariestad tog ledningen efter fem minuters spel, genom Leon Johansen assisterad av Albin Lidberg.

Mölndal kvitterade till 1-1 efter 11.43, när Isak Florin slog till framspelad av Victor Sundmark- Hedlund och Philip Jarvind.

Mariestad tog ledningen på nytt efter 18.02, när William Sundberg fick träff på pass av Philip Josefsson och Gilbert Persson.

I andra perioden var Mariestad starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom två snabba mål i slutet av perioden av Gustav Flood och Simon Niska. 1.12 in i tredje perioden nätade Mariestads Simon Niska ännu en gång och ökade ledningen för Mariestad.

6.36 in i perioden slog Victor Sundmark- Hedlund till på pass av Carl Virdung Borén och Kyan Helenklaken och reducerade för Mölndal. Mer än så blev det dock inte för Mölndal.

Efter 12.13 nätade Alex Fält framspelad av Simon Niska och ökade ledningen för Mariestad.

Efter 16.54 nätade Lukas Larsson framspelad av Erik Dahlin och William Larsen och ökade ledningen för Mariestad. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Simon Niska gjorde två mål för Mariestad och spelade fram till ett mål.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Mariestad med 10-0.

Nästa motstånd för Mölndal är Västervik. Mariestad tar sig an Bäcken hemma. Båda matcherna spelas tisdag 16 januari 19.00.