Falu IF vann mot Clemensnäs HC

Seger för Falu IF hemma mot Clemensnäs

Falu IF vann mötet med Clemensnäs hemma med 5-2 (2-1, 2-1, 1-0) på lördagen i Vårettan norra herr.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren:

– Idag var vår prestation inte på den nivå vi vill vara på så jag tycker vi inte ger oss chansen att vinna idag.

Falu IF startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Hunter Godmere och Ibrahim Qufaj innan Clemensnäs svarade och gjorde 2-1 genom Johan Warg. Efter 7.51 i andra perioden nätade Ludvig Warg, på pass av Liam Nilsson och Alexander Bodén och kvitterade för Clemensnäs.

Falu IF:s Albin Pousette gjorde 3-2 efter 9.18 framspelad av Pawel Oblonski och Simon Daniels.

Charlie Forslund gjorde dessutom 4-2 efter 17.11 framspelad av Oscar Haglund och Philip Aldenrud.

10.40 in i tredje perioden nätade Falu IF:s Lukas Mååg och ökade ledningen för Falu IF. 5-2-målet blev matchens sista.

Clemensnäs nya tabellposition är tredje plats, medan Falu IF är på fjärde plats.

Falu IF tar sig an Kalix i nästa match hemma söndag 14 januari 16.00. Clemensnäs möter samma dag 14.00 Borlänge borta.