Djurgården vann mot Almtuna
HockeyAllsvenskan

Djurgården avgjorde i straffläggningen hemma mot Almtuna

Det blev en riktigt tajt match när Djurgården tog emot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först efter straffar, där hemmalaget var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Linus Klasen för.

Segern var Djurgårdens femte på de senaste sex matcherna, och elfte raka segern på hemmaplan.

Djurgården tog ledningen efter 5.40, genom Daniel Glad assisterad av Ludvig Rensfeldt och Victor Eklund. Efter 14.51 i andra perioden slog Alexander Ljungkrantz till, och kvitterade för Almtuna. Djurgården tog ledningen på nytt, på nytt genom Daniel Glad efter 1.43 i tredje perioden.

Efter 5.29 av matchen kunde Oskar Asplund kvittera till 2-2 för Almtuna.

Fjärde perioden blev mållös.

Hävelid och Klasen hjältar

Linus Klasen avgjorde sedan på straffar samtidigt som Hugo Hävelid räddade samtliga av Almtunas försök.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Djurgården med 18–11 och Almtuna med 12–8 i målskillnad. Det här var Djurgårdens nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Almtunas sjätte uddamålsförlust.

Det här betyder att Djurgården ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Almtuna på nionde plats.

På onsdag 17 januari 19.00 spelar Djurgården borta mot Bik Karlskoga, och Almtuna borta mot Mora.

TV: Filip Forsberg fortsatt stekhet i NHL