Valbo J20 förlorade mot BIK Karlskoga J20

BIK Karlskoga J20 vann toppmötet mot Valbo J20 med 5-4

BIK Karlskoga J20 tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Valbo J20 i J20 Region väst herr på lördagen med 5-4 (0-0, 2-1, 2-3, 0-0, 1-0) efter straffar. En viktig seger i toppen av tabellen.

BIK Karlskoga J20:s tränare Björn Östlund om matchen:

– Starkt av gruppen att komma tillbaka och kvittera matchen i 6 mot 5-spel efter att ha tappat ledningen vi hade efter 2 perioder. Oerhört skönt att vi vinner straffläggningen och får med oss 2 poäng. Valbo spelade dock bra och matchen var jämn.

Vinsten mot Valbo J20 innebär att BIK Karlskoga J20 har åtta segrar i rad på bortaplan.

Den första perioden slutade mållös. Andra perioden var jämn. Valbo J20 inledde bäst och tog ledningen genom Anton Casselstål efter 3.29, men BIK Karlskoga J20 kvitterade genom Nikita Ivashchenko. Och BIK Karlskoga J20 hann också ta ledningen, genom William Bengtsson. I tredje perioden var det Valbo J20 som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I straffläggningen var det BIK Karlskoga J20 som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Nikita Ivashchenko för.

Alex Sahlberg gjorde ett mål för Valbo J20 och spelade dessutom fram till två mål.

Valbo J20 har en vinst och fyra förluster och 13–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan BIK Karlskoga J20 har fyra vinster och en förlust och 26–11 i målskillnad. Det här var Valbo J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även BIK Karlskoga J20:s andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Valbo J20 nu ligger på fjärde plats. BIK Karlskoga J20 leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 20 januari. Då möter Valbo J20 Grums i Billerudhallen 13.00. BIK Karlskoga J20 tar sig an Malung borta 16.00.