Viggbyholms IK förlorade mot Tierps HK

Viggbyholm en lätt match för Tierp som vann klart

Det blev en klar seger för Tierp vann på bortaplan mot Viggbyholm i hockeytvåan östra herr. Tierp vann med klara 6-1 (2-0, 1-0, 3-1).

Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg tyckte till om matchen:

– Skönt att få en vinst efter dippen vi haft. Och det med en bra genomförd match.

Tierp startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Casper Löfström och Philip Löfström. Tierp gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Ludvig Svensson och Ville Önnebro. Tierp gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0-4 till 0-6, målen av Ante Lindström och Sammy Andersson. Det rycket avgjorde matchen.

Mathias Schumacher reducerade förvisso, men närmare än 1-6 kom inte Viggbyholm. Tierp tog därmed en säker seger.

Tierps Casper Löfström stod för fyra poäng, varav ett mål och Sammy Andersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Viggbyholm nu ligger på tolfte plats i tabellen, och Tierp är på åttonde plats.

Viggbyholm tar sig an Sudret i nästa match hemma söndag 14 januari 14.10. Tierp möter Hammarby borta tisdag 16 januari 19.30.