Åmåls SK förlorade mot Hammarö HC

Stark vändning till seger för Hammarö mot Åmål

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i hockeytvåan västra C herr mellan Åmål och Hammarö i Åmåls Ishall. Hemmalaget Åmål hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Hammarö vände matchen och vann till slut med 5-4.

– Hammarö var starkare i tredje och vinner, tyckte Åmåls tränare Jonas Möörk, efter matchen.

Hammarös lagledare Anders Ahlberg kommenterade matchen:

– En match där vi är det bättre laget matchen igenom. Åmål var effektiva när de fick chanser. Trots ett stort övertag var matchen jämn resultatmässigt matchen igenom. Men idag krigade vi till oss alla poäng.

Jakob Hultberg slog till 11.06 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Åmål startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.51 slog David Kozma till på pass av Jack Olmstead.

Hammarö kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.23 slog Hannes Wilhelmsson till framspelad av Victor Sandberg och Jesper Nordin.

Åmål tog ledningen på nytt efter 7.38, när Jack Olmstead fick träff assisterad av Garrett Clegg och David Kozma.

Hammarö kvitterade till 2-2 efter 14.14, genom Victor Sandberg på pass av Jesper Nordin och Fredrik Thörner.

Efter 1.07 i andra perioden nätade Jonathan Andersson, på pass av Garrett Clegg och Ludwig Stjernberg och gav Åmål ledningen. 2.26 in i tredje perioden slog Fredrik Karlsson till framspelad av Jonathan Widén och Niklas Hjalmarsson och kvitterade för Hammarö.

Efter 8.09 slog Hannes Wilhelmsson till återigen på pass av Victor Sandberg och Jesper Nordin och gav Hammarö ledningen.

10.24 in i perioden nätade Åmåls Jack Olmstead på nytt framspelad av Jack Johnson och David Kozma och kvitterade för Åmål.

Men bara en minut nätade Jakob Hultberg framspelad av Jonathan Widén och Niklas Hjalmarsson och avgjorde matchen.

Hammarös Victor Sandberg stod för tre poäng, varav ett mål och Jesper Nordin hade tre assists. Jack Olmstead gjorde två mål och totalt tre poäng för Åmål och David Kozma gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Åmåls andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hammarös tredje uddamålsseger.

Hammarös nya tabellposition är andra plats, medan Åmål är på sjätte plats.

I nästa omgång har Åmål Kil borta i Sannerudshallen, söndag 14 januari 16.00. Hammarö spelar borta mot Grums fredag 19 januari 19.00.