IK Oskarshamn förlorade mot SSK J20
J20 Nationell

SSK J20 kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

SSK J20:s väg till seger mot Oskarshamn borta i J20 Nationell forts herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Erik Söderman innan samme man avgjorde.

SSK J20:s tränare Stefan Gråhns om matchen:

– Vi får spela galet mycket boxplay trots att vi är det spelförande laget, vilket är lite märkligt... Jag tycker vi är värdiga de två poängen.

Segermålet för SSK J20 stod Erik Söderman för 4.03 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Oskarshamn inledde bäst och tog ledningen genom Keanu Marinkovic efter 4.37, men SSK J20 kvitterade genom Adam Hesselvall efter 12.03.

Andra perioden blev mållös. Oskarshamn gjorde 2-1 genom Calle Karlsson efter 9.03 i tredje perioden.

SSK J20 gjorde 2-2 genom Erik Söderman med 2.14 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.03 innan SSK J20 också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Erik Söderman, på pass av Jan Gaspar.

Det här var Oskarshamns andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK J20:s andra uddamålsseger.

Oskarshamn har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter tre spelade matcher. SSK J20 har åtta poäng.

I nästa omgång har Oskarshamn VIK Hockey J20 borta i ABB Arena Nord, lördag 20 januari 14.00. SSK J20 spelar borta mot Malmö lördag 13 januari 15.45.