Notification
Powerplay-tips 12 januari: Södertälje SK möter Västerviks IK borta.
Foto: Bildbyrån

Powerplay-tips 12 januari: Kan Västervik skrälla mot Södertälje SK?

Hockeyallsvenskan regerar i kväll! Rekatochklart.se:s hockeyexpert Henrik Hedenskog guidar er mot vinst å¨ Svenska Spels Powerplay-tips.

Sex fräscha matcher från Hockeyallsvenskan öppnar upp PP-kupongen. Därefter tar vi oss till Mariestad och Visby för att kliva i mål med dubbla Allettan-kamper. Skrälldragen pressar vi in på isen i Gävle men även Västerviks chanser i Småland mot Södertälje ska inte förbises. Allt är klart, nu kör vi! 

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att komma till dagens Powerplay-kupong!

1. Brynäs - AIK 1

AIK lyckades vända 0-1 till seger hemma mot Tingsryd och sett till spelet var det inte direkt orättvist även om smålänningarna också hade chanser för att bärga mer än en poäng. Nu ska Gnaget till Gävle för match mot Brynäs. Ett ruskigt svårt uppdrag såklart då BIF är i makalöst fin form. Resan till 6-0 och tre poäng nere i Kalmar gick möjligen något för enkelt och här tycker jag återigen man ha med sig tre poäng. AIK är bättre än Kalmar, men räcker inte till ändå. Stabil etta!

2. Björklöven - BIK Karlskoga X

Umeå-publiken har haft all rätt i världen att känna viss oro under senare delen av höstsäsongen. Björklöven har inte alls kommit upp på den nivå som kan krävas. Ett par riktigt fina insatser mot först AIK och därefter Västerås har ändå bringat visst hopp om att IFB kan vara ett av lagen att räkna med i ett kommande slutspel. Defensiven satt ihop fint nere i Mälartrakten och även framåt fanns bra saker att plocka fram. Karlskoga är dock ingen slagpåse längre. BIK går kanon och har efter en lång och tradig höst avancerat i tabellen och finns numera på en tiondeplats. Det här blir en riktigt frejdig match och med hänsyn till värdet ska alla tecken tidigt spelas ut även i Umeå.

3. Nybro - Mora 1

Mora lyckades med möda och besvär slå tillbaka Djurgården hemma i Smidjegrav. Viktigt för masarna såklart även om spelet lämnade mer att önska. Inför resan till Småland så finns leksingen Fred Nilsson tillgänglig. Allround-backen ansluter på ett lån som gäller tillsvidare då skadorna avlöser varandra för tillfället. Borta mot Nybro är min spontana känsla att dalaklubben kommer få problem. Vikingarna havererade mot Södertälje senast men kommer garanterat vara revanschsugna och är också bra hemma där man tagit poäng i elva av sexton matcher. Här chansspikar vi ettan. Den som har råd tar med fler tecken. 

4. Östersund - Västerås 2

Det grinar fortsatt emot Östersund som efter 3-0-segern hemma mot Mora i mellandagarna därefter gått på pumpen tre gånger om. Inför matchen mot Västerås är jumbon fortsatt utan den lettiske landslagsspelaren, Golovkovs (skadad). VIK har efter en tid med många frånvarande spelare minskat frånvarolistan, i Jämtland kommer bland annat Marcus Bergman göra comeback. Gästerna är i bättre form överlag och har två tillräckligt bra förstafemmor för att slå knock på ÖIK och kliva av med segern. Trots en aningen hög streckning är tvåan spikad.

5. Tingsryd - Kalmar X

I ingenmansland hittar vi Tingsryd och Kalmar just nu. Klubbarna från Småland har varit en aning upp och ner under hela säsongen och just nu är formen sval i båda lägren. KHC har haft extremt svårt att vinna matcher sedan i julas och mot Brynäs i onsdags blev det 0-6 i baken hemma i Hatstore Arena. TAIF å sin sida har agerat farmarklubb till en drös SHL-föreningar på slutet och skickliga spelare i den gröna dressen har möjligen fokuserat på fel saker (läs; inte Tingsryd). Hemma i Dackehallen finns ändå ett välbyggt grönvitt fundament som jag tror att TAIF kan luta sig mot nu. Kalmar blandar sina resultat och kan störa alla lag en bra dag. Fint värde på tvåan och alla tecken åker med.

6. Västervik - Södertälje 2

Vi stannar kvar i Småland men tar oss österut där nästjumbon Västervik tar emot Södertälje. Botten mot toppen med andra ord, men här tror jag att David har god chans att knäppa Goliat på nosen. VIK är robusta i trånga och trötta ACT-Hallen. Poäng har det blivit på egen is vid fyra av de fem senaste tillfällena, bland offren syns både Brynäs och Djurgården. SSK må ha kört över Nybro hemma i onsdags, men här är jag inte alls säker på att Videll, Eriksson och gänget når samma framgång. Södertälje är rätt favorit, men otroligt fina värden på 1X. Jag tror inte det är särskilt motiverande att åka till Västervik en fredag.

7. Mariestad - Halmstad 1

Halmstad har varit riktigt bra i år och det finns en anledning till att Hammers befinner sig som fyra i en något haltande tabell. Hallänningarna föll dock i toppmatchen mot Vimmerby i veckan. 4-5 i gumpen var inte mycket att snacka även om skotten i liten grad talade till Halmstads fördel. Mariestad å sin sida har varit en av klubbarna det har snackats om på förhand, men Boisarna har inte riktigt levt upp till detta. Både Dalen och Vimmerby har på kort tid skickat på Isgren och Helanders mannar snytingar och även om det är en lång serie så börjar ändå värdarna känna av pressen längre ner i tabellen. Öppet på förhand.

8. Visby/Roma - Kristianstad 2

Visby/Roma har inte bara lyckats vinna sin första match i Allettan (4-3 mot Tranås) utan klubben har också förstärkt sin defensiv med Västerås-backen, Zétény Hadobás. En riktigt vass lirare som kommer göra avtryck på Ettan-nivå. Motståndet denna gång blir däremot alltför svårt. Kristianstad har visat sig vara i en klass för sig under vintern och skåningarna har inte tappat en ynka poäng i Allettan och trummar således på i den absoluta toppen. Femte raka triumfen kommer förmodligen denna afton. Spiktvåan är ett alternativ, men vi plockar med krysset för lite rens.

Superspiken! - Brynäs

Brynäs fortsätter att ånga på och det är inte många som rår på dem. Oavsett hög streckprocent på hemmalaget så känns detta som en given etta. AIK tappade poäng mot Tingsryd hemma senast och detta är klart svårare. Banketta!

Skrällbudet! - BIK Karlskoga

BIK har höjt sig avsevärt och Björklöven blandar och ger. Jag har en känsla av att Björklöven har en tendens att underprestera mot "sämre" lag. Dessutom har BIK plusstatistik på Björklöven sista fem matcherna. Bra värde på BIK!

162 rader - ta rygg på tipset här

1. Brynäs - AIK 1

2. Björklöven - Karlskoga 1x2

3. Nybro - Mora 1

4. Östersund - Västerås 2

5. Tingsryd - Kalmar 1x2

6. Västervik - Södertälje 1x2

7. Mariestad - Halmstad 1x2

8. Visby/Roma - Kristianstad x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Henrik Hedenskog

“Hedeen” är en hockeynörd utan dess like med bas ifrån Värmland och Karlstad. Har själv utövat sporten på en seriös nivå ända fram till 2022 och dessutom jobbat hos flera stora bettingforum under många år. Hans stora styrka inom området är Hockeyettan, men även ett stort intresse för SHL. Försöker på somrarna få in så många golfrundor som möjligt och hade under år 2020 flest antal spelade rundor i Sverige.


Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games