IFK Österåker Vikings HC vann mot Vallentuna-Ormsta

Österåker vann efter stark vändning mot Vallentuna-Ormsta

Bortalaget Vallentuna-Ormsta ledde matchen mot Österåker, men i andra perioden fick Österåker rejäl utdelning. Laget gjorde fem raka mål, och Vallentuna-Ormsta orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 7-3 (1-3, 5-0, 1-0) i matchen i Hockeytrean östra fortsättningsserie.

– Första matchen för i år och det var nog lite nervöst i första perioden, vi var ofokuserade och slarviga. I andra och tredje tar vi tag i det och släpper pucken och spelar som ett lag, vi är tighta i egen zon och hjälper Marcus Skantz som gör en bra match och vi sliter i forcheckingen och det resulterade i en massa mål. En riktigt bra lagt in insats, extra till Andreas Gällstedt och Axel Risshall och Fabian Strandberg, tyckte Österåkers huvudtränare Mikael Trång, efter matchen.

Österåker startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 52 sekunder slog Elhan Eghdami till på pass av Johannes Häggblom.

Vallentuna-Ormsta kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.10 gjorde Alfred Wredh mål assisterad av Jonas Grönlund och Carl Almquist.

Laget tog också ledningen efter 14.52, när Alfred Wredh återigen hittade rätt framspelad av Pontus Jansson.

Vallentuna-Ormsta gjorde 1-3 efter 15.49, när Carl Wirström fick träff framspelad av Tobias Dahlström.

Österåker förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 6-3.

3.45 in i tredje perioden slog Niklas Olsson till på pass av Linus Westerlund och Fabian Strandberg och ökade ledningen för Österåker. Det fastställde slutresultatet till 7-3.

Österåkers Andreas Gällstedt stod för ett mål och tre assists och Fabian Strandberg gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Vallentuna-Ormsta har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Österåker har nio poäng.

Tisdag 16 januari spelar Österåker borta mot Gimo 19.30 och Vallentuna-Ormsta mot Nynäshamn hemma 19.40 i Vallentuna Ishall.