Valbo HC förlorade mot Alfta GIF Hockey

Ombytta roller när Alfta besegrade Valbo

På fredagen möttes Valbo och gästande Alfta i NickBack Arena i hockeytvåan västra A herr. Senast lagen möttes tog Valbo en enkel seger med 6-0, men den här gången var det Alfta som vann. Slutresultatet blev 4-2 (2-0, 1-1, 1-1).

Alfta startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Martin Strömberg och Emil Lothström. Efter 10.47 av perioden kunde Adam Lindström göra 1-2 för Valbo.

Alfta gjorde 1-3 genom Liam Grande efter 15.08 i andra perioden. Felix Söderblom reducerade dock för Valbo med bara fyra minuter kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Alfta kunde dock avgöra till 2-4 med 20 sekunder kvar av matchen genom Erik Källänge.

Valbo har två vinster och tre förluster och 17–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alfta har tre vinster och två förluster och 21–18 i målskillnad.

Resultatet innebär att Valbo fortsätter toppa tabellen och Alfta ligger på femte plats i tabellen.

I nästa match, fredag 19 januari 19.00, har Valbo Orsa hemma i NickBack Arena, medan Alfta spelar hemma mot Söderhamn/Ljusne.